Rapport från Havsöringspremiären

Vilken underbar havsöringspremiär!

Äntligen är säsongen igång för oss västkustbor också, och vilken premiär det har varit. Vi i butiken har av förklarliga anledningar inte kunnat spendera lika mycket tid i vattnet som många andra under helgen, men några timmar har vi lyckats klämma in.

Väldigt god kondition på årets havsöring

Många var ni som under fredagen den 1 April tog ledigt för att fira denna så heliga dag. Redan tidigt på morgonen började rapporterna hagla in med bilder på stora, blanka, välgödda havsöringar. Och det temat höll i sig under helgen, mycket fisk, stor fisk, men kanske framförallt många i mycket god kondition, kul!

Havsöring med Pattegrisen i mungipan

Bästa flugan på våren (med bindbeskrivning)

Som vanligt i kallt vatten så brukar starka färger fungera bäst och så även i år. Alla fiskar som jag personligen har fångat har fallit för en Pattegris bunden på Craft Fur i Fl. Orange. Flugan har jag tagit hem relativt långsamt med långa drag och långa pauser. Bindbeskrivning på undertecknads Pattegris variant ligger längst ner i inlägget.

Havsöring på fluga

Följ tidvattnet för ett bättre fiske

Havsöringen går riktigt grunt såhär års, så leta efter stora vikar som snabbt blir varmare än ute på djupet. Dessa vikar tenderar att fyllas av havsöring när havsnivån är i en stigande fas, jag använder appen ”Tidvatten nära mig” och fiskar helst när kurvan är på botten ända fram tills den når toppen. 

Följ tidvattnet för ett bättre havsöringsfiske

Tips om bra ställen att fiska på

Skriv ett mail till oss eller ring oss under våra öppettider så kan vi dela med oss av dagsfärsk information om vilka ställen som har fungerat bäst det senaste, kontakta oss HÄR.

 

PATTEGRISEN (VARIANT)

MATERIAL

  • AHREX NS156 #6
  • VEEVUS 6/0 ORANGE
  • SPAWN SIMI SEAL DUBBING I FÄRGERNA UV STEELHEAD TORCH SAMT UV SLOW BURN FLAME.
  • CRAFT FUR FL. ORANGE
  • EASY SHRIMP EYES SVART
  • ANTRON YARN WHITE

INSTRUKTIONER

Linda bindtråden ner till början på krokböjen och skapa en butt av dubbing i färgen UV Slow Burn Flame.

Ta lite mer av samma dubbing (som butten) och dra den genom dina fingrar för att få alla fibrer åt samma håll. Dessa fiber ska sedan bindas in som en liten vinge.

 

Efter vingen skapar du en liten kudde av dubbing i färgen Uv Steelhead Torch. Denna kudden ska sedan göra så att räkögonen kommer upp lite.

Bind in räkögonen så att ögonen är i höjd med baksidan av kroken.

Gör en dubbingloop och förbered lite craftfur in en klämma.

 

Linda sedan din craft fur 2-3 varv och bind den bakåt för att skapa ett räkigt utseende. 

På samma ställe binder du sedan in en bit nylonlina som sedan ska användas som rib. Du binder även in en dubbingögla som ska användas för att linda kroppen med ytterligare craft fur.

 

Dubba sedan hela kroppen med Uv Steelhead Torch. Försök få till en bra tapering, där kroppen är lite tjockare där bak och smalare framtill.

 

Förbered sedan ytterligare en lagom mängd craft fur i din klämma. Tänk på att sprida ut materialet ordentligt då det ska lindas över hela kroppen.

  

Linda din dubbingögla fram mot krokögat.

 

Bind in lite antron yarn framåt.

Vik sedan ditt Antron Yarn bakåt och fånga upp med nylonlinan du band in i ett tidigare skede.

 

Borsta sedan kroppen ordentligt. Avsluta med en whip finish.

Skitfiske på dig!

Emil - Fly Fishing Market

Lämna en kommentar

Alla inlägg blir granskade innan publicering