Simms Freestone Zip

Simms har indelat sina produkter i tre huvudsakliga segment för att representera olika nivåer av kvalitet, användbarhet, funktion och pris. G4-serien är deras flaggskeppsserie, följt av G3-serien som kommer näst, och den "bronsmedaljvinnande" Freestone-serien av produkter. Andra segment representeras också, såsom de mer minimalistiska "Guide"-serien och "Flyweight"-serien, vars namn talar för sig självt, samt instegsnivån "Tributary"-serien.

Mycket har hänt under åren med alla dessa segment, men som i många andra branscher är det de mer budgetvänliga alternativen (eller, som jag väljer att kalla dem, "alternativ som låter dig spendera mer på fiske") som imponerar mest på mig. En flaggskeppsserie bär på många förväntningar, och med all rätt. Lyckligtvis uppfyller dessa ofta sina löften. Men billigare alternativ innebär vanligtvis fler frågetecken: Hur bra kan de vara? Vad är dolt?

Simms Freestone Zip Vadarbyxor

Som någon som har arbetat med flugfiske i cirka 20 år kan jag berätta att mycket har förändrats. Enligt min åsikt har produkter i den mer måttliga prisklassen kommit ikapp. Tänk på mobiltelefoner en stund. Jag gissar att den bästa telefonen för 15-20 år sedan förmodligen skulle vara omöjlig att sälja idag, och den billigaste telefonen du kan köpa idag skulle förmodligen överträffa vilken toppmodell som helst från ett decennium sedan eller så.

Det första året jag arbetade med att sälja Simms produkter var Simms Freestone-vadaren från den eran mycket grundläggande. Jag tror inte ens att den hade en bröstficka eller handvärmare (den kanske hade en mycket enkel ficka som kunde vikas ut), och tyget kändes tunt och skört. Den senaste generationen av Freestone-vadaren och den som nu introduceras har mycket mer gemensamt med flaggskeppsvadare som G4 och G3.

Med tiden har Simms tagit fram nya material, funnit de bästa design- och sömmönstren och bestämt hur man ska placera fickor och dragkedjor för att ge bästa kapacitet och åtkomst, osv. Från dagarna när Freestone var "bara en vadarbyxa" utan egentliga funktioner är den nya modellen fullpackad med funktioner! Jag låter Simms berätta mer om det nedan. Det här verkar vara en fantastisk vadarbyxa enligt min mening och den finns i många olika storlekar för att passa nästan varje tänkbar kroppsbyggnad.

Så här beskriver Simms sina nya Freestone Z-vadarbyxor:

"Loaded with smart features and built for years of abuse, breathable, mobility-friendly Freestone Z Stockingfoot waders come equipped with a convenient zippered construction for easy on/off and quick relief when nature comes knocking."

 • Durable & breathable Toray® QuadraLam™ 4-layer upper & lower
  • TIZIP® waterproof center front zipper
  • Stretch elastic suspenders with Simms custom opposing male and female buckles
  • Upper chest pocket array features dual side-access stretch-woven zippered
  storage pockets, micro-fleece lined handwarmer pockets and integrated loop fly patch
  • Dual fleece-lined handwarmer pockets
  • Patented front and back leg seams deliver articulated fit, improved mobility, and increased durability
  • Dual rear belt loops; 38mm stretch elastic wading belt included
  • Patented, abrasion-resistant, built-in Gravel Guards
  • Anatomically engineered neoprene stockingfeet

/ Martin Karlsson

Lämna en kommentar

Alla inlägg blir granskade innan publicering