Presenterar: Scott Swing DH - Ny serie av spön!

Scott är ingen främling för någon fiskare i Skandinavien eller Europa, men enligt vår åsikt har deras närvaro på marknaden främst varit inriktad på fenomenala enhands flugspön. När den norskbaserade distributören Fly Fish Europe började samarbeta med Scott bestod deras sortiment av nu moderna klassiker som S4S (saltvatten), S4 (färskvatten), A4 (medelpris) osv. inom deras sortiment för enhands och ungefär ett år senare lanserades det prisbelönta "Radian". Inom sortimentet för tvåhandsspön introducerade de T3H som sin flaggskeppsserie och hade L2H som sitt mellanprisspö, och någon tid senare lanserades Radian DH, som jag tror initialt bara såldes i Europa. Det fanns en del hype, och spöna var bra, jag provade några spön i varje serie och ägde en T3H 11' #8, men det verkade som om de aldrig kunde göra samma intryck på den europeiska marknaden som Sage eller G. Loomis gjorde. Detta kanske beror på att marknaden för tvåhandsspön och switchspön är mycket mindre, eller kanske på grund av Sage’s och G. Loomis långa och starka närvaro. De jag kände till som ägde en T3h eller Radian DH var mycket nöjda med dem.

Införandet av Scotts nya serie kallad "Swing" är något vi verkligen ser fram emot. Den nya Swing-serien består av 12 olika modeller från 11,8' #4 till ett "The Big Gun" spö som är 16,1' #10, och allt däremellan. Scott beskriver själva dessa spön, deras aktion och använda teknologier på följande sätt:

 "Swing rods feature progressive loading actions, fast recovery speed, directional stability, and a light in hand feel, from combining finely tuned new tapers with our multi-directional, multi-modulus layups, ARC2 reinforcement, Carbon Link resin system, and the very finest components."

Scottt Swing

Scott betecknar aktionen som "Medium Snabb" med en "Snabbare" återhämtningshastighet, vilket bör passa de flesta fiskare i de flesta förhållanden, oavsett om du fiskar efter steelhead med en kaststil med fast ankarplacering, så kallad Skagit, en traditionell full spey-lina eller en "touch and go" scandi/underhand kaststil. Medium Snabb aktion är enligt min åsikt den mest användbara, så det här borde vara bra.

Som någon som har njutit av både nya och gamla Scott enhands och tvåhandsspön så ser jag verkligen fram emot den här nya godbiten från Scott.

Produkten finner du HÄR.

/ Martin Karlsson

Lämna en kommentar

Alla inlägg blir granskade innan publicering